NL / EN

Development spitst zich toe op de ontwikkeling van studenten architectuur. Er wordt ingezet op het linken van de opgestoken kennis aan de architectuurpraktijk. Deze missie wordt onder andere vertaald in een portfolioavond, lezingen en werfbezoeken.

Lezing: Duurzame stad op schaal


EXISTENZ en AFD nodigen je van harte uit op deze GRATIS lezingenavond in het STUK.
Vier innovatieve en gerenommeerde bureaus geven aan de hand van eigen realisaties en initiatieven het abstracte begrip ‘duurzaamheid’ een lichaam. De ambitie rijkt van DUURZAAM DESIGN tot DUURZAME ARCHITECTUUR en zelfs tot DUURZAME SOCIALE IMPACT IN ONTWIKKELINGSLANDEN. In een aansluitend panelgesprek worden raakvlakken gezocht tussen deze verschillende schalen en verborgen potentiëlen blootgelegd.

> MAAKBAAR [Thibaut Joris] is een initiatief van BOS+ dat zich inzet in het activeren van sociaal, economisch en ecologisch design. Ze dagen ontwerpers en ondernemers, studenten en professionals uit duurzame oplossingen te vinden op relevante ontwerpproblemen.

> DMOA architecten [Benjamin Denef] engageert zich in de zoektocht naar kwalitatieve architectuur. Het ontbreken van beoogde middelen in de toolbox, schrikt hen niet af op vaak ambachtelijke wijze zelf te innoveren.

> BUUR [Miechel De Paep] is niet enkel in het Leuvense maar over heel Vlaanderen een gevestigde waarde in duurzame stedenbouwkundige ontwikkeling. Zowel steden als particulieren doen gretig beroep op hun expertise en innovatie.

> BC architects & studies [Ken De Cooman] is een in Brussel gevestigd bureau wiens internationale succes terug gespoord kan worden naar experimentele en innovatieve projecten in ontwikkelingslanden. Door een grote betrokkenheid in het sociale en economische bouwproces, creëerden ze een vruchtbare wisselwerking tussen het Westen en het Zuiden.

Praktisch:

WANNEER? Maandag 30 oktober van 19:30 tot 22:00
WAAR? STUK